Lago Maggiore Express

Sommigen brengen hun hele vakantie door aan het prachtige Lago Maggiore, anderen maken mogelijk slechts een tussenstop en vervolgen hun reis al snel naar andere schitterende plekken in Italië. Maar of je nu van een lange of korte vakantie geniet aan het op één na grootste meer van Italië, een dagje mee met de Lago Maggiore Express is een absolute aanrader voor iedereen die voet zet aan Lago Maggiore!

Lagomaggiore_tips-Lago-Maggiore-Express-k.jpg

Natuur

Een volle dag genieten van al het moois dat Lago Maggiore en omgeving te bieden heeft: met de Lago Maggiore Express wordt je volledig ondergedompeld in de natuur. Een tocht door valleien ten noord-westen van Lago Maggiore, die spectaculaire vergezichten bieden. En een reis per boot over het hele Lago Maggiore waarbij het geluid van het water, het uitzicht op de idyllische dorpjes langs het meer en de bergen op de achtergrond je tot rust brengen.

Trein

In de ochtend stap je in het gezellige, zuidelijk gelegen Arona op de regionale trein naar Domodossola. Hier aangekomen, stap je over op een boemeltrein die je door maar liefst 100 valleien (Centovalli) rijdt helemaal tot aan Locarno. Een zeer bijzondere rit met prachtige uitzichten.

Lagomaggiore_tips-Lago-Maggiore-Express-k2.jpg

Boot

Tegen het middaguur komt de trein aan in Locarno, het meest noordelijke stadje aan Lago Maggiore. In dit Zwitserse gedeelte van Lago Maggiore is er alle tijd om te genieten van het gezellige centrum vol met leuke winkeltjes, een heerlijke wandeling ‘lungolago’ langs het meer en uiteraard een smaakvolle lunch in een van de vele restaurantjes. Vervolgens stap je op de boot en vaar je in vier uur terug langs de vele karakteristieke plaatsjes aan Lago Maggiore. Aan het begin van de avond meert de boot aan waar je deze gegarandeerd leuke dag bent begonnen, in Arona.

Lagomaggiore_tips-Lago-Maggiore-Express-g1.jpg

Tickets

De kosten bedragen € 34,- per persoon. Tickets zijn te koop op het station van Arona in de biglietteria (ticket-office). In Arona is voldoende gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats Piazzale Aldo Moro tegenover het station. Het is ook mogelijk een andere plaats dan Arona als opstapplaats te kiezen. Zie de website van de Lago Maggiore Express voor alle mogelijkheden.

Pin It on Pinterest

Share This