Een dagje shoppen in Milaan

Een bezoek aan Milaan, na Rome de grootste stad van Italië, is vanaf het Lago Maggiore zeker de moeite waard! Met de auto is het vanaf Stresa ongeveer 1 uur rijden naar Milaan (70 km). Vanuit verschillende plaatsen aan het Lago Maggiore kun je ook met de trein naar Milaan.

Lagomaggiore_waar-shoppen--milaan.jpg

Winkelen

Milaan is het mekka voor mode en design, een paradijs voor shop-a-holics. Mode is belangrijk voor Italianen en dat zie je in deze stad overal terug: piekfijn verzorgde Milanezen en winkelstraten. Het is de stad van topdesigners als Versace, Gucci en Armani.

Op het Piazza del Duomo, het hoofdplein van de stad, vind je de Galleria Vittorio Emanuele II, de beroemde historische winkelgalerij. Wie niet bereid is een maandsalaris aan een paar Italiaanse designerschoenen te besteden, kan terecht op de markten van Papiniano (zaterdagochtend) en San Donato (zondagochtend). Thuiskomen met échte nep-Versaces voor slechts enkele tientjes, is hier zeker mogelijk.

In de Via Montenapoleone zijn alle grote ontwerpers gevestigd, van superduur tot onbetaalbaar. Deze straat vormt één zijde van de Gouden Vierhoek, de Quadrilatero d’Oro, waar de mooiste, chicste en duurste winkels van Milaan gevestigd zijn. Mocht een nieuwe outfit toch iets te duur zijn, dan kun je in de bijbehorende cafés van de grote designerstores wel een echt kopje Armani-espresso drinken!

Pin It on Pinterest

Share This