Het klimaat van Lago Maggiore

Lago Maggiore ligt op de Italiaans-Zwitserse grens, met langs de noord-, west- en oost-oever bergen en vlaktes in het zuiden die in de zomermaanden de warme winden afkomstig uit Afrika en de Sahara verwelkomen. Een heel gevarieerd landschap dus en dat zie je ook terug in het klimaat bij het meer.

De noordelijke oever kijkt uit op de Alpen en de valleien, doorsneden door gletsjers, kunnen werken als windtunnels waardoor harde wind kan ontstaan. Het water van het Lago Maggiore kan soms ogen ​​als de wateren van een open zee. Ideaal voor windsurfers!

weer-lago-maggiore

Voorjaar

In de winter sluit alles, het is niet een ideale tijd om het meer te bezoeken. De beste tijd zijn de lente en herfstmaanden, wanneer het klimaat ideaal is, de heldere blauwe luchten de ideale zichtbaarheid creëren en de flora van het Lago Maggiore op zijn best is. Mei en juni gelden hier niet voor niets als hoogseizoen wat prijs betreft. Maar buiten de weekends kun je hier nog prima de rust opzoeken, vooral tijdens een wandeling door de heuvels en bergen die het meer omringen.

Lagomaggiore_weer-klimaat-g.jpg

Zomer

In de zomermaanden kan het klimaat van het Lago Maggiore erg warm en vochtig zijn. Vaak komen er in deze maanden onweersbuien voor, door de hoge druk van de zuidelijke lucht die botst met de koudere berglucht. Ook kunnen in de zomer de wegen rond het meer worden overspoeld met Italiaanse, Duitse en Zwitserse toeristen. Als je een bezoek brengt tijdens de zomermaanden, probeer dan zoveel mogelijk het vervoer over water te gebruiken om vertragingen in het verkeer te voorkomen en van de ware schoonheid en de sereniteit van het meer te kunnen genieten.

lago-maggiore-zomer

Pin It on Pinterest

Share This