Een zomer in Italië

Een zomer in Italië is een kennismaking met het mooiste van Italië aan de hand van fragmenten uit De Vliegenvanger-trilogie van Rik Felderhof. Daarnaast wordt Felderhof door Marjolein Westerterp gevolgd op zijn tocht door Italië en doen ze onder andere het Lago Maggiore aan.

Rik Felderhof en journaliste Marjolein Westerterp reizen langs de Italiaanse steden en plekken waar Felderhofs trilogie ‘De Vliegenvanger’ zich afspeelt. Ze starten in Venetië en reizen via Rome en Florence af naar Napels, de Amalfikust en Capri om weer te eindigen bij het Lago Maggiore.

Rik Felderhof

Al reizend en gravend in de schatkist van zijn herinneringen ontvouwt zich een beeld van een gesloten persoonlijkheid met een ravissant levensverhaal. Aangevuld met lokale anekdotes en verrassende illustraties van Jos Thomassen.

Rik Felderhof was gastheer van het legendarische televisieprogramma Villa Felderhof. Na zijn afscheid schreef hij onder het pseudoniem Ravelli De Vliegenvanger-trilogie, een aangrijpend epos over het leven van een onhandige charmeur met grote thema’s als liefde, dood, vriendschap en religie. Het werd een ongekende bestseller.

Marjolein Westerterp is journalist, hoofdredacteur van het internationale reismagazine OOG VOOR AFRIKA en auteur van meerdere boeken. Waaronder Willem-Alexander, een koning om in te lijsten en Máxima, een koningin om van te houden. Onder de dwingende pen van Westerterp, gedreven door een venijnig gevoel voor humor, ontstaat er een persoonlijk portret van een bevlogen reiziger. 

Een zomer in Italië
Rik Felderhof en Marjolein Westerterp
ANWB, 2018
ISBN 9789018044367
€ 20,-

Pin It on Pinterest

Share This