1. Home
  2. Specialiteiten

De specialiteiten van Lago Maggiore

Iedere hoek van Lago Maggiore kent zo zijn eigen specialiteiten. In Piemonte aan de westoever kun je ook nog invloeden bespeuren van de Franse keuken. In Tessin (Ticino) in Zwitserland laten zowel Italiaanse als Zwitserse invloeden zich gelden.

Aan de oostoever in Lombardije ligt de nadruk ligt op voedzame maaltijden en kun je genieten van specialiteiten als een uitstekende, in wijn gestoofde ossobuco (kalfsschenkel), of een dun gesneden cotoletta alla milanese (een “zachte” schnitzel).

Meest geliefd bij de bevolking rond Lago Maggiore is vis, vooral die uit het eigen meer. In gerechten als gnocchi di castagna en marron glacés, worden kastanjes uit de omliggende bossen verwerkt. Belangrijk zijn ook rijst (risotto), paddenstoelen (vooral in het najaar op de menukaart) en wild. Een heerlijk gevarieerde keuken dus, het ontdekken waard!

De Tessiner keuken

De Tessiner keuken

Het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore ligt in Tessin (Ticino). De keuken van deze streek is heel gevarieerd. Proef het zelf!  Specialiteiten Specialiteiten van het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore zijn risotto (met verse paddenstoelen en uien), polenta...

Lees meer
De kazen van Lago Maggiore

De kazen van Lago Maggiore

Lago Maggiore en de dalen in het achterland zijn beroemd in Italië en in het buitenland voor de kaas afkomstig van de dieren die op de bergweiden grazen. De ruime groene weilanden in de valleien hebben het gebied een lange traditie van hoge kwaliteit kaasproductie...

Lees meer
De Tessiner keuken

De Tessiner keuken

Het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore ligt in Tessin (Ticino). De keuken van deze streek is heel gevarieerd. Proef het zelf!  Specialiteiten Specialiteiten van het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore zijn risotto (met verse paddenstoelen en uien), polenta...

Lees meer
De kazen van Lago Maggiore

De kazen van Lago Maggiore

Lago Maggiore en de dalen in het achterland zijn beroemd in Italië en in het buitenland voor de kaas afkomstig van de dieren die op de bergweiden grazen. De ruime groene weilanden in de valleien hebben het gebied een lange traditie van hoge kwaliteit kaasproductie...

Lees meer
Worsten en salami

Worsten en salami

Het maken van worsten en salami is een eeuwenoude traditie in de regio van het Lago Maggiore. Een breed scala aan klassieke streekproducten wordt hier bereid door slagers die vakmanschap hebben geleerd van vorige generaties.Vleeswaren De valleien in het noordwesten...

Lees meer
De wijnen van Lago Maggiore

De wijnen van Lago Maggiore

Wijnliefhebbers zullen aan Lago Maggiore genieten van de volle, geurige wijnen die de perfecte aanvulling vormen op de traditionele gerechten van het gebied. Een beproefde combinatie! Nebbiolo Een ereplaats wordt hier ingenomen door de wijnen van de Novara heuvels,...

Lees meer
Cappuccino, espresso of macchiato?

Cappuccino, espresso of macchiato?

In Italië kennen ze veel verschillende koffievarianten. De bekendste zijn cappuccino en espresso, maar wanneer bestel je nu welke koffie? En wat als je eigenlijk een 'gewoon bakkie leut' wilt? Met onderstaande tips drink je op elk moment de juiste koffie als je op...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This