Koken als een local – de beste recepten van Lago Maggiore
In de Italiaanse keuken worden de meest smaakvolle en gezonde gerechten bereid. Op Lagomaggiore-Nu kun je iedere maand meegenieten van één van deze heerlijke gerechten – zowel algemene Italiaanse als meer streekgebonden recepten. Zo kom je thuis al helemaal in vakantiestemming!
Door de unieke ligging van Lago Maggiore heeft de keuken rond het meer Piemontese, Lombardische en Zwitserse invloeden die je terug zult vinden in onze recepten. Neem dus regelmatig een kijkje in de keuken van Lagomaggiore-Nu en haal zo Italië bij je in huis!
Aardbeien tiramisù
Recept van een heerlijke aardbeien tiramisù om de maaltijd feestelijk af te sluiten. Omdat deze tiramisù geen sterke koffie of likeur bevat is dit toetje ook uitermate geschikt voor kinderen. Het recept voor deze heerlijk frisse...
Bruschetta met gegrilde aubergines
De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten van heerlijke lichte maaltijden. Frisse pasta of rijst salades, lekkere stukjes vlees op de barbecue en vooral niet te vergeten de smaakvolle bruschetta als antipasto! Waarschijnlijk kennen...
Aubergine Caprese-salade
Het recept voor een heerlijke zomerse Aubergine Caprese-salade met een pesto van basilicum en zongedroogde tomaatjes. Heerlijk als aperitief of bijgerecht, maar ook perfect voor een gezonde, lichte en vooral zomerse lunch! Personen: 2Bereidingstijd: 20 minuten + 15...
Aardbeien tiramisù
Recept van een heerlijke aardbeien tiramisù om de maaltijd feestelijk af te sluiten. Omdat deze tiramisù geen sterke koffie of likeur bevat is dit toetje ook uitermate geschikt voor kinderen. Het recept voor deze heerlijk frisse...
Isola Pescatori Lemon Cake
Op Isola dei Pescatori wordt een heerlijke citroentaart geserveerd als dessert - hét recept is een goedbewaard geheim van de restauranthouders, maar deze komt aardig in de buurt! Het recept komt van Nigella Lawson. Recept voor de Isola Pescatori Lemon...
Torta di pane – het recept
Torta di pane of broodcake is hét gerecht dat wordt bereid als dessert bij festiviteiten in Italië. Wat eens een manier was om restjes weg te werken is uitgegroeid tot een meesterwerk van een dessert, dat in zijn beste verschijningen ook...
Bruschetta met gegrilde aubergines
De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten van heerlijke lichte maaltijden. Frisse pasta of rijst salades, lekkere stukjes vlees op de barbecue en vooral niet te vergeten de smaakvolle bruschetta als antipasto! Waarschijnlijk kennen...