Genieten in Piemonte

Barolo is de ‘hoofdstad’ van de rode wijn en Alba van de witte truffel. Allebei gelegen in de Langhe, streek in Piemonte. Slow Food heeft hier zijn bakermat. Dat zie je, proef je en ervaar je als je over de kleine weggetjes rijdt, van bergkam naar bergkam, van kasteel naar stadje, van wijnboer naar trattoria. De foto’s spreken voor zich. Piemonte betekent aan de voet van de berg: de Alpen.

In dit boek neemt de schrijfster je mee door de Langhe en omstreken, lees je over de grote variëteit aan wijnen, truffel, hazelnoten en dergelijke en tref je lokale recepten om al wat de restaurants bieden thuis zelf klaar te maken.

Tips over waar wat te kopen in de Langhe, te bezoeken en te doen worden volop gegeven. Ook voor een dagje Turijn of Genua, of als je van wandelen en fietsen houdt, geeft de reisgids veel tips en informatie.

De schrijfster, Karin Stubbé, komt al ruim 10 jaar in de Langhe en heeft dit boek samengesteld op basis van eigen ervaring, contacten met de bewoners en liefde voor de streek.

Genieten in Piemonte
Karin Stubbé
Edicola cultuur, 2012
ISBN 978-9491172236
€ 19,95

Pin It on Pinterest

Share This