Het Alprose chocolademuseum

Het Alprose Chocolade Museum in Lugano toont je de wereld van chocolade, van de oorsprong tot vandaag de dag. Het museum belicht ook de traditie van de Zwitserse chocolade, wereldwijd bekend om de goede kwaliteit.

Chocolade

De allereerste vermelding van cacao werd gemaakt door de Olmeken, die ons ver terug in de tijd brengen naar de periode rond 1000 voor Christus. De Maya’s waren de allereerste die de smaakvolle eigenschappen van chocolade echt op waarde wisten te schatten, rond 600 voor Christus. De Azteken verspilden geen tijd om van deze zoetigheid te genieten en dankzij Christopher Columbus vervolgde chocolade zijn triomftocht naar Europa.

Lagomaggiore_musea-Alprose-Schokolade-Museum-k.jpg

Cacao

Cacao (Theobroma cacao) is een lid van de Sterculiaceae planten. Met zijn behoefte aan warmte en vochtigheid groeit deze plant alleen in enkele tropische landen die de perfecte klimatologische omstandigheden te bieden, waardoor ze een maximale hoogte van 4 – 15 cm bereiken: BraziliĆ«, Kameroen, Ivoorkust, Ghana, MaleisiĆ« en Nigeria.

Met een speciale loopbrug kun je alle fasen van de productie van de romige vloeibare naar vaste vorm observeren, ondergedompeld in de aroma’s die je vast verleiden even binnen te lopen in de winkel bij het museum.

Alprose Schokolade Museum
Via Rompada 36, Casiano

Pin It on Pinterest

Share This