Nog meer musea bij Lago Maggiore…

Er zijn nog meer musea te ontdekken rond Lago Maggiore. In het oude Castello Visconteo vind je bijvoorbeeld een interessant archeologisch museum en het museum van Sesto Calende herbergt de meest uitgebreide collectie kunstvoorwerpen van een uniek IJzertijd volk. 

Lagomaggiore_musea-divers-k.jpg

Museo Civico e Archeologico

Gehuisvest in het oude Castello Visconteo in Locarno. Archeologie uit de regio Locarno uit de late Bronstijd tot de Middeleeuwen, een belangrijke collectie Romeinse glas gevonden in het kanton Ticino, aardewerk van Zuid-Italië, een numismatische verzameling van Magna Grecia (Donation Athos Moretti) en romaanse bas-reliëfs.

Civico Museo Archeologico

Een must voor iedereen die meer wil weten over de oude beschaving van Golasecca. Het museum in Sesto Calende herbergt de meest uitgebreide collectie kunstvoorwerpen van dit unieke volk uit de IJzertijd. De artefacten lijken erop te wijzen dat Golasecchian cultuur diepgaand werd beïnvloed door die van de Kelten en de Etrusken.

Het graf van de Tripod (zesde eeuw voor Christus), waarin de as van een vrouw en een rijk assortiment aan ornamenten werd aangetroffen, is een van de hoogtepunten van het museum. Het museum beschikt ook over een verzameling van fossielen van Cheglio di Taino, waaronder een aantal planten-en diersoorten uit het Pleistoceen.

Lagomaggiore_musea-divers-g.jpg

Pin It on Pinterest

Share This