Nog meer musea bij Lago Maggiore…

Er zijn nog meer musea te ontdekken rond Lago Maggiore. Het museum van Sesto Calende herbergt de meest uitgebreide collectie kunstvoorwerpen van een uniek IJzertijd volk. In Cerro, vlak bij Laveno, vind je een mooi museum over keramiek.

Lagomaggiore_musea-divers-g.jpg

Civico Museo Archeologico

Het archeologisch museum in Sesto Calende is een must voor iedereen die meer wil weten over de oude beschaving van Golasecca. Het museum herbergt de meest uitgebreide collectie kunstvoorwerpen van dit unieke volk uit de IJzertijd. De artefacten lijken erop te wijzen dat de cultuur van Golasecca diepgaand werd beïnvloed door die van de Kelten en de Etrusken.

Het graf van de Tripod (zesde eeuw voor Christus), waarin de as van een vrouw en een rijk assortiment aan ornamenten werd aangetroffen, is een van de hoogtepunten van het museum. Het museum beschikt ook over een verzameling van fossielen van Cheglio di Taino, waaronder een aantal planten- en diersoorten uit het Pleistoceen.

Museo Civico Archeologico
Piazza Mazzini 1, Sesto Callende

keramiek-museum-sesto

Keramiek

In Cerro, Iets ten zuiden van Laveno, kunnen kunst- en cultuurliefhebbers hun hart ophalen in het Keramiekmuseum. Het Museo Internazionale Design Ceramico is gevestigd in het Palazzo Perabò. Het prestigieuze palazzo in Cerro dateert uit de zestiende eeuw en biedt onderdak aan een van de belangrijkste ambachten uit dit gebied: het maken van keramiek. Er zijn zowel antieke als hedendaagse keramische werken te bewonderen. Een toegangskaartje kost slechts vijf euro en omvat een rondleiding door een van de vrijwilligers van het museum, die je alles vertelt over de geschiedenis van het maken en bewerken van keramiek, met schitterende meesterwerken die zijn gemaakt door lokale artigiani.

Museo Internazionale Design Ceramico
Lungolago Perabò, Laveno-Mombello

Pin It on Pinterest

Share This