De wilde en eenzame Veddasca vallei

Als je de rechteroever van Lago Maggiore omhoog volgt vind je de wilde en eenzame Veddasca vallei (Val Veddasca), verscholen tussen de Zwitserse grens en de Maccagno Riviera.

De ongerepte, ondoordringbare en rotsachtige natuur van Val Veddasca (sommige dorpen zijn nog steeds niet bereikbaar via de weg) is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een omgeving die authentiek is en toch op zijn heel eigen manier zeker zo romantisch als het meer.

Lagomaggiore_natuur-Val-Veddascak.jpg

Alpenmeer

Van de 1158 meter hoge piek kijkt Monte Borgna neer op het Delio reservoir. Dit van origine natuurlijke Alpenmeer werd in de vroege jaren 1970 uitgebreid met de bouw van twee dammen om energie op te wekken. Het industriële gedeelte is volledig ondergronds en de impact op het milieu minimaal.

Val Veddasca biedt je een scala aan excursies, te voet of met de mountainbike. In de winter kun je er skiën bij het kleine Passo Forcora station met een baby skipiste, cross country circuit en skilift naar de top van  Monte Cadrigna (1300 meter). Leuk om te weten: een groot aantal producenten van kaas werken in de vallei en verkopen er typische kazen.

Lagomaggiore_natuur-Val-Veddascag.jpg

Pin It on Pinterest

Share This