De luxe van een watertaxi

Hoewel de Navigazione Laghi ferry heel efficiënt, goedkoop en gemakkelijk is, kan het voorkomen dat je een watertaxi nodig hebt. Bijvoorbeeld als je uit gaat eten op Isola Bella of Isola dei Pesctori en er geen veerboten meer varen, of als je een plekje wilt ontdekken dat buiten de vaarroutes ligt. Maak er meteen een romantisch boottochtje van!

Lagomaggiore_ov-watertaxi.jpg

Watertaxi

Wanneer je gaat dineren op een van de eilanden, moet je altijd een reservering maken bij het restaurant van je keuze. Vraag ze meteen om een watertaxi voor je te regelen. Een watertaxi kan ook een goed idee zijn als je een speciaal diner gepland hebt in een andere stad aan het Lago Maggiore, dan waar je verblijft, zoals Stresa, Baveno, Verbania of Ferriolo – super romantisch, het zal je avond echt onvergetelijk maken.

Je vindt de watertaxi’s in de haven van verschillende plaatsen, vaak is er een soort hutje waar je terecht kunt om afspraken te maken. Er gelden geen vaste prijzen dus onderhandel zeker tot je op een tarief uitkomt waar je je prettig bij voelt.

De watertaxi’s zijn meestal wel last minute te vinden, maar als je je tochtje op voorhand wilt plannen kun je bijvoorbeeld contact opnemen met de Motoscafisti delle Isole Borromee. In de Carciano haven in Stresa hebben diverse booteigenaren zich verenigd en ze kunnen samen met je overleggen over de prijzen en de juiste maat boot.

Pin It on Pinterest

Share This