Giardino Alpinia, een alpine tuin in de bergen

De botanische tuin Alpinia ligt op een hoogte van 800 meter boven Stresa en is met de kabelbaan of via de weg naar de top van de Mottarone te bereiken. De tuin bestaat sinds 1934 en heeft een oppervlakte van 4 ha. met vooral bloemen en planten uit de Alpen. Vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht op het Lago Maggiore.

Lagomaggiore_tuinen-Giardino-Alpinia-k2.jpg

Tuin

De beroemde Alpinia botanische tuin is gelegen in het mooie gehucht Alpino, tussen Stresa en Gignese. Het uitzonderlijke uitzicht over het Lago Maggiore en de Borromeus Golf naar de keten van de Zwitserse Alpen, maakte Alpino rond het midden van de 19e eeuw een favoriete vakantieplek voor de Europese aristocratie en kunstenaars die hier inspiratie voor hun werk vonden.

Lagomaggiore_tuinen-Giardino-Alpinia-g1.jpg

Met de aanleg van deze prachtige botanische tuin werd in 1934 gestart tijdens de fascistische periode, door Igino Ambrosini en Giuseppe Rossi. De tuin, op een hoogte van 800 meter, is zeer interessant voor natuurliefhebbers vanwege de enorme, gevarieerde collectie van botanische soorten uit de Alpen en de uitlopers van dit gebergte. Er zijn ook planten te zien uit de Kaukasus en uit China en Japan. De meest waardevolle planten in deze spectaculaire botanische tuin zijn de soms heel zeldzame exemplaren van bomen en struiken. De tuin is onlangs uitgebreid met een waterrijk gebied voor waterplanten.

Giardino Alpinia
Piazzale Lido 8, Stresa

Pin It on Pinterest

Share This