Aardbeien tiramisù

Recept van een heerlijke aardbeien tiramisù om de maaltijd feestelijk af te sluiten. Omdat deze tiramisù geen sterke koffie of likeur bevat is dit toetje ook uitermate geschikt voor kinderen.

Lagomaggiore_recept-tiramisu-foto-Letizia-Argoilu.jpg

De bereidingswijze van deze heerlijk frisse tiramisu:

Personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten +  30 minuten voor laten weken van aardbeien

Ingrediënten:

•    100 gram verse aardbeien
•    3 eetlepels suiker
•    100 gram mascarpone
•    100 gram volle yoghurt
•    100 gram lange vingers
•    handvol hazelnoten in kleine stukjes
•    sap van 1 sinaasappel

Bereiding:

1.    Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
2.    Pers 1 sinaasappel uit.
3.    Voeg 2 eetlepels suiker en het sap van 1 sinaasappel toe aan de aardbeien en zet het apart voor 30 minuten.
4.    Roer de mascarpone en de yoghurt en 1 eetlepel suiker goed door elkaar.
5.    Doe een laagje van de mascarpone crème in een breed glas.
6.    Breek de lange vingers in tweeën en dompel deze voor de helft in het sap van de aardbeien.
7.    Leg deze op de laag met mascarpone.
8.    Strooi wat stukjes aardbei erover.
9.    Nu weer een laagje mascarpone crème en ga zo verder tot het glas gevuld is.
10.    Eindig met de mascarpone.
11.    Strooi er wat stukjes hazelnoot over.

Buon appetito!

Recept en foto door Letizia Argiolu – ©DutchgoesItalian 

Pin It on Pinterest

Share This