Isola Pescatori Lemon Cake
Op Isola dei Pescatori wordt een heerlijke citroentaart geserveerd als dessert – hét recept is een goedbewaard geheim van de restauranthouders, maar deze komt aardig in de buurt! Het recept komt van Nigella Lawson.
Recept voor de Isola Pescatori Lemon Cake.
Ingrediënten:
100 g poedersuiker (banketbakkerssuiker)
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
175g suiker
175g bloem
125g boter
Snufje zout
4 eetlepel melk
Sap van een halve citroen
Schil van 1 citroen
Bereidingswijze:
Vet een cakevorm van 900g goed in.
Verwarm de oven voor op 180 ° C/350 ° F.
Klop de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel, voeg de citroenschil toe.
Klop de eieren één voor één.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout, meng de melk erdoor.
Giet het mengsel in de beklede cakevorm en bak 40-45 minuten tot een prikker er schoon uitkomt.
Los 10 minuten voor het einde van de kooktijd de poedersuiker op in het citroensap, in een pan op een laag vuur totdat het is opgelost en het een siroop is geworden.
Neem de taart uit de oven en laat ‘m even in het blik staan. Prik gaten in de taart en schep de siroop erover zodat het in de gaten loopt.
Laat de taart afkoelen in de vorm op een rooster. Smakelijk!