1. Home
  2. reisgidsen
  3. Reisgids Ontdek Piemonte

Reisgids Ontdek Piemonte

Met ‘Ontdek Piemonte – Proeven van cultuur en gastronomie’ heeft Gido van Imschoot een inspiratiegids voor Piemonte geschreven. Boordevol praktische reisinformatie, de belangrijkste bezienswaardigheden en adresjes om te eten, te slapen en uiteraard wijn te proeven.

De Vlaamse culinair journalist en sommelier Gido Van Imschoot heeft zijn hart verloren aan de regio Piemonte. Hij heeft alle uithoeken van Piemonte bezocht en overal bijzondere locaties gezien en mensen ontmoet die trots zijn op hun regio en die hij graag een plaats geeft in zijn boek.

Piemonte

Piemonte betekent ‘voet van de bergen’. De streek grenst aan de Alpen, Frankrijk en Zwitserland. Deze unieke ligging kleurt het uitzicht tot op vandaag: elke vallei en heuvel lijkt wel bezaaid met fraaie kastelen, torens, buitenhuizen en monumenten. In het boek komt de indrukwekkende natuur van Piemonte uitgebreid aan bod.

Gastronomie

Als je over Piemonte spreekt of schrijft, kun je niet om de belangrijke plaats van de gastronomie heen. Piemonte is een regio waar eten heel belangrijk is. Je vindt in deze streek de lekkerste hazelnoten, kleurrijke paprika’s, honderden soorten gedroogde en gekookte salami’s, berghammen, weelderig fruit, truffels, de grootste keuze aan kazen van heel Italië, verschillende soorten rijst en nog veel meer. Zoals heerlijke wijnen als Barolo en Barbaresco.

Turijn

Turijn heeft een eigen hoofdstuk in het boek. De auteur heeft zelf een tijd in Turijn gewoond om Italiaanse lessen te volgen en kent daarom de stad goed. Van Imschoot beschrijft een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van de stad.

Alles over Piemonte

Het boek geeft je een goede indruk van wat de regio zoal te bieden heeft. Van grote stad Turijn tot het kleinste dorpje in de bergen, van het Nationale Park Gran Paradiso tot de wijngaarden van Terra di Vini en van de rijstvelden rond Vercelli tot de truffelmarkten in Alba, Asti en Canelli. Naast tips voor mooie wandelingen geeft Gido in Ontdek Piemonte ook tips voor lokale wijnbodega’s, b&b’s, kaaswinkeltjes, hamsnijders en andere delicatessenzaken.

Ontdek Piemonte – proeven van cultuur en gastronomie
Gido Van Imschoot
Uitgeverij Sterck & De Vreese
ISBN 9789056155391
€ 29,90

Pin It on Pinterest

Share This