1. Home
  2. reizen naar
  3. Leuke steden op de route naar Lago Maggiore

Leuke steden op de route naar Lago Maggiore

Met de auto naar Italië? Sla deze pareltjes onderweg dan zeker niet over! In februari en maart hoor je de vogels weer fluiten, de narcissen zijn al volop in bloei, maar het is vaak nog te guur en te herfstachtig om er buiten op uit te trekken. Wat doen we daarmee? Juist, nadenken over zonnigere vakantiebestemmingen!

Jaarlijks zoeken veel mensen de warmte op door naar meer zuidelijk gelegen Europese landen te reizen en Italië is één van de favoriete vakantielanden onder Nederlanders. De reistassen en koffers gooi je in de kofferbak en binnen veertien uur ben je bij het Lago Maggiore. Deze reis kun je ook opdelen in een aantal leuke tussenstops – laat je inspireren door de steden die je onderweg tegenkomt!

Luxemburg

Wil je de Autobahn vermijden? Als je de grens bij Maastricht overgaat, is Luxemburg de eerste grote stad die je tegenkomt. Nergens anders in Europa vind je een ontmoeting van zoveel culturen, mentaliteiten en talen op zo weinig vierkante meters. Probeer de traditionele Bouneschlupp, een groene bonensoep, of ga voor Gromperekichelcher (aardappelpannenkoeken) en je buik is weer gevuld om je reis voort te zetten.

Nancy (Frankrijk)

Tijd om de benen te strekken? De volgende grote stad die je 150 kilometer verderop tegenkomt, is Nancy. De stad nodigt met al haar mooie pleinen uit om een stadswandeling te maken. Place Stanislas is absoluut het mooiste plein van de stad – en misschien wel van heel Frankrijk. Laat je inspireren door de sculpturen, fonteinen en gebouwen. Het is een ideale stad om 1 à 2 dagen te verblijven.

Bazel (Zwitserland)

Toe aan wat romantiek? Op drie uur rijden van Nancy vind je de romantische stad Bazel (of Basel). De stad, gelegen aan de Rijn, is de derde stad van Zwitserland en is de ideale plek om een aantal dagen te verblijven. Maak een wandeling door de oude stad, ga naar de dierentuin of bewonder Picasso’s schilderijen in het Kunstmuseum. Vergeet daarbij zeker niet een Schlumbergerli te proeven, dit ronde broodje vind je bij elke bakker in Bazel!

Bern (Zwitserland)

Toe aan wat geschiedenis? In de hoofdstad van Zwitserland vind je talrijke musea en zie je ook waar Einstein elke dag de deur achter zich dicht trok. Bern is het politieke hart van Zwitserland en absoluut de moeite waard om ook eens een kijkje te nemen. Al is het alleen al om Berner Rosti te proberen!

Wees voorbereid

Het is natuurlijk belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan – denk daarbij aan een tolvignet voor Zwitserland en zorg ervoor dat je met een goede en dekkende verzekering de grens over gaat. Hoe goed ben je verzekerd met je huidige autoverzekering? Je persoonlijke situatie en wensen kunnen inmiddels zijn veranderd en daarvoor doe je er goed aan om je huidige verzekering nog eens onder de loep te nemen. Onafhankelijk je autoverzekeringen berekenen en de best passende autoverzekering vinden voor jou en je familie is geen slecht plan. Zorg voor een goede voorbereiding en geniet van alle pareltjes die je onderweg naar het zuiden tegenkomt!

Pin It on Pinterest

Share This