1. Home
  2. tips
  3. Op vakantie naar Lago Maggiore tijdens corona

Op vakantie naar Lago Maggiore tijdens corona

Op vakantie naar het Lago Maggiore, kan het nog deze zomer? Dat is wat veel Nederlanders en Belgen zich afvragen. Op 3 juni gaan de grenzen van Italië rustig weer open. Burgers uit de EU worden hiermee weer welkom geheten na een dramatische periode in het Zuid-Europese land. Italië is het hardst getroffen land in Europa door het corona-virus en met toerisme als een belangrijke vorm van inkomen is het openen van de grenzen een stap in de goede richting. Toeristen die aankomen in Italië, hoeven nu ook niet meer eerst twee weken in quarantaine, wat een grote drempel wegneemt.

Is het mogelijk om activiteiten te doen rondom het Lago Maggiore?

De regels, wat betreft activiteiten en sporten zijn in Italië nog niet veranderd. Zo mogen alle activiteiten en sporten doorgaan, zolang het maar in de buitenlucht is, en op 2 meter afstand van elkaar. Gelukkig heeft het Lago Maggiore, genoeg te bieden om je hieraan te kunnen houden. Op het 60 kilometer lange meer zijn watersporten een favoriet. Denk hierbij aan zeilen, windsurfen, kanoën, kitesurfen en niet te vergeten, zwemmen. Heb je zelf geen spullen? Geen zorgen, er zijn diverse plekken rond het meer waar je alle benodigdheden kunt huren.

Voor de vakantiegangers die meer zijn van activiteiten op het land, ook hier is genoeg te doen. De bergen rond het meer en de natuur zijn perfect voor mountainbiken of een stevige wandeling. Rij met elkaar tussen de bomen door op de mountainbike paden die hiervoor zijn aangelegd of loop naar mooie uitzichtpunten.

Voor de rustige activiteiten adviseren wij de golfbaan. In de omgeving van het meer liggen een aantal prachtige golfbanen waar het hele jaar door gespeeld kan worden. Tip van ons: Hou de bal op de baan, anders ligt deze misschien in het meer… 

Hoe kun je reizen naar Lago Maggiore?

Over de praktische zaken rondom reizen naar Italië en het Lago Maggiore is nu nog weinig bekend. Het aantal vluchten is sterk teruggedrongen en als je met de auto gaat, moet je door landen die de grenzen vooralsnog gesloten hebben. De Duits-Nederlandse grens is weliswaar open maar enkel voor noodzakelijk verkeer. Helaas valt een vakantie niet onder het noodzakelijk verkeer, dus je komt er niet in. Dit geldt ook nog voor de Nederlandse grenzen, alleen noodzakelijk verkeer komt het land in.

Het is erg belangrijk om goed in de gaten te houden welke maatregelen gelden in welke landen. Als je op vakantie gaat, zorg dat je goed voorbereid bent om eventuele problemen te vermijden.

lago-maggiore-zomer

Pin It on Pinterest

Share This