Picknicken in het park van Villa Pallavicino

Het fijne aan de zomer is dat het leven zich grotendeels buiten afspeelt. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk om in de buitenlucht te eten. Aan het Lago Maggiore is er een overvloed aan leuke plekjes om in het zonnetje te genieten van de meest smaakvolle gerechten bij de talloze leuke restaurantjes aan het meer. Velen bieden ook nog eens een prachtig uitzicht op het Lago Maggiore. Helaas hangt er vaak ook een prijskaartje aan iedere dag uit eten gaan… 

Voor diegenen die buiten in de zon willen genieten van al het lekkere eten dat Italië te bieden heeft met een schitterend uitzicht op Lago Maggiore én niet teveel geld willen uitgeven is een picknick een absolute aanrader. Lago Maggiore heeft vele mooie plekjes waar je je kleedje kunt uitspreiden en je zelfgemaakte culinaire hoogstandjes kunt oppeuzelen. Sla ook eens wat lekkers in bij een trattoria, een lokale delicatessenzaak – met een paar broodjes erbij zijn de hammen en kazen niet te versmaden. Flesje wijn erbij en je bent helemaal klaar!

Picnicken in Parco Villa Pallavicino

Een héél bijzondere plek voor een picknick is gelegen in het haast koninklijke plaatsje Stresa, in het prachtige park van Villa Pallavicino. Het Parco della Villa Pallavicino is een eeuwenoud, adembenemend mooi park. Prachtige bomen en bloemen omlijnen de verblijven van dieren die er sinds 1954 ook te vinden zijn. Meer dan 40 diersoorten kunnen door oud en jong bewonderd worden. Sommige dieren mogen zelfs gevoerd worden, wat erg leuk is voor kinderen.

Te midden van een zeer mooie en gevarieerde flora en fauna is er de mogelijkheid om op de aangewezen picknickplaatsen te genieten van de eigen meegebrachte lunch. Een picknick in Parco Villa Pallavicino in Stresa mag volgens ons dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan Lago Maggiore!

Lagomaggiore_tuinen-Villa-Pallavicino-g1.jpg

 

Parco Villa Pallavicino

Pin It on Pinterest

Share This