Picknicken in het park van Villa Pallavicino

Het fijne aan de zomer is dat het leven zich grotendeels buiten afspeelt. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk om in de buitenlucht te eten. Aan het Lago Maggiore is er een overvloed aan leuke plekjes om in het zonnetje te genieten van de meest smaakvolle gerechten bij de talloze leuke restaurantjes aan het meer. Velen bieden ook nog eens een prachtig uitzicht op het Lago Maggiore. Helaas hangt er vaak ook een prijskaartje aan iedere dag uit eten gaan… 

Picknick

Voor diegenen die buiten in de zon willen genieten van al het lekkere eten dat Italië te bieden heeft met een schitterend uitzicht op Lago Maggiore én niet teveel geld willen uitgeven is een picknick een absolute aanrader. Lago Maggiore heeft vele mooie plekjes waar je je kleedje kunt uitspreiden en je zelfgemaakte culinaire hoogstandjes kunt oppeuzelen. Sla ook eens wat lekkers in bij een trattoria, een lokale delicatessenzaak – met een paar broodjes erbij zijn de hammen en kazen niet te versmaden. Flesje wijn erbij en je bent helemaal klaar!

Lagomaggiore_tuinen-Villa-Pallavicino-g1.jpg

Parco Villa Pallavicino

Een héél bijzondere plek voor een picknick is gelegen in het haast koninklijke plaatsje Stresa, in het prachtige park van Villa Pallavicino. Het Parco della Villa Pallavicino is een eeuwenoud, adembenemend mooi park. Open weiden, schaduwrijke lanen en pleinen waar bloeiende rozen, oleanders, magnolia’s, narcissen, azalea’s en rododendrons perfect harmoniëren met de omringende struiken en het bos met de vele monumentale oude bomen.

Dierentuin

Prachtige bomen en bloemen omlijnen de verblijven van dieren die er sinds 1954 ook te vinden zijn. Meer dan 40 diersoorten kunnen door oud en jong bewonderd worden. Witte zwanen, zeldzame eenden, kraanvogels, herten, fazanten, lama’s, zebra’s en pauwen verlevendigen dit natuurlijke balkon met uitzicht over het Lago Maggiore en de omliggende bergen. Sommige dieren mogen zelfs gevoerd worden, wat erg leuk is voor kinderen.

Het park is voorzien van een restaurant, bar, souvenirwinkel en speeltuin. En te midden van de zeer mooie en gevarieerde flora en fauna is er de mogelijkheid om op aangewezen picknickplaatsen te genieten van de eigen meegebrachte lunch. Een picknick in Parco Villa Pallavicino in Stresa mag volgens ons dan ook niet ontbreken tijdens een vakantie aan het Lago Maggiore!

Villa Pallavicino
Via Sempione Sud 8, Stresa

Pin It on Pinterest

Share This