De kazen van Lago Maggiore

Lago Maggiore en de dalen in het achterland zijn beroemd in Italië en in het buitenland voor de kaas afkomstig van de dieren die op de bergweiden grazen. De ruime groene weilanden in de valleien hebben het gebied een lange traditie van hoge kwaliteit kaasproductie meegegeven.

Klassieke lokale kazen zijn de Ossolano d’Alpe, kaas van koeienmelk met een smakelijke maar milde smaak. Proef ook eens de gevierde Bettelmatt, met een beperkte productie in de Antigorio en Formazza valleien. Of de Mottarone, met zijn karakteristieke strogele kleur. En er zijn er nog veel meer, zoals ricotta en geitenkaas. Deze kazen worden gemaakt op de hoge bergweiden of in de zuivelfabrieken lager in de dalen.

Lagomaggiore_spec-kaas.jpg

Er wordt ook kaas gemaakt aan de oevers van het meer, de Formagella van Luino bijvoorbeeld, een middelharde kaas gemaakt met volle, ongepasteuriseerde geitenmelk. En natuurlijk mag je de Gorgonzola niet vergeten, die wordt gemaakt in de Varese en Novara gebieden en in de omliggende heuvels .

Pin It on Pinterest

Share This