1. Home
  2. Eten en Drinken

Eten en drinken rond Lago Maggiore

In de drie regio’s waarin Lago Maggiore ligt overheerst de Italiaanse keuken: in Lombardije, Piemonte en zelfs in het Zwitserse Tessin (Ticino). Lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het leven in Italië. Denk aan pasta’s, pizza’s, verse salades, smakelijke vis- en vleesgerechten en het heerlijke Italiaanse ijs. Met een lekker glas wijn en een espresso met grappa of likeur toe. Dat wordt smullen!

Het ontbijt van de meeste Italianen stelt niet veel voor, een croissantje met espresso of capuccino. Meer aandacht wordt er besteed aan de lunch, tussen 12 en 14 uur. Die kan uit wel 4 gangen bestaan: een voorgerecht, 2 hoofdgerechten – een met pasta en een met vis of vlees – en een nagerecht.

Voor het diner, tussen 19 en 22 uur, kun je kiezen tussen een overheerlijke pizza in een van de talrijke pizzeria’s in de stadjes langs Lago Maggiore, of een menu in een trattoria of ristorante. Overal zijn salades te krijgen met verse ingrediënten, waarbij olijfolie uit de streek dient als dressing.

Over het heerlijke Italiaanse ijs kunnen we kort zijn. Niet alleen een prima dessert, maar het smaakt op bijna elk uur van de dag. Flaneren langs de oever van Lago Maggiore – vakantiegevoel ten top!

Restaurants

IJs

Drinken & uitgaan

Specialiteiten

Recepten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Worsten en salami

Worsten en salami

Het maken van worsten en salami is een eeuwenoude traditie in de regio van het Lago Maggiore. Een breed scala aan klassieke streekproducten wordt hier bereid door slagers die vakmanschap hebben geleerd van vorige generaties.Vleeswaren De valleien in het noordwesten...

Lees meer
Isola Pescatori Lemon Cake

Isola Pescatori Lemon Cake

Op Isola dei Pescatori wordt een heerlijke citroentaart geserveerd als dessert - hét recept is een goedbewaard geheim van de restauranthouders, maar deze komt aardig in de buurt! Het recept komt van Nigella Lawson. Recept voor de Isola Pescatori Lemon Cake....

Lees meer
Torta di pane – het recept

Torta di pane – het recept

Torta di pane of broodcake is hét gerecht dat wordt bereid als dessert bij festiviteiten in Italië. Wat eens een manier was om restjes weg te werken is uitgegroeid tot een meesterwerk van een dessert, dat in zijn beste verschijningen ook amaretti koekjes, amandelen,...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This